Alergenii din produsele finite

Conform Regulamentului UE Nr.1169/2011 al Parlamentului European si al Consiliului privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.
Substantele care cauzeaza alergii sau intolerante se pot incadra in urmatoarele grupe:


1. Cereale care contin gluten ( grau, secara, orz, ovaz sau hibrizi ai acestora ) si produse derivate
2. Crustacee si produse derivate
3. Oua si produse derivate
4. Peste si produse derivate
5. Arahide si produse derivate
6. Soia si produse derivate
7. Lapte si produse derivate
8. Fructe cu coaja lemnoasa ( migdale, alune de padure, nuci, fistic) si produse derivate
9. Telina si produse derivate
10. Mustar si produse derivate
11. Seminte de susan si produse derivate
12. Dioxidul de sulf si sulfitii mai mari de 10mg/kg sau 10mg/L
13. Lupin si produse derivate
14. Moluste si produse derivate

* produsele marcate cu "*" provin din produse decongelate